Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: "Εγκράτεια, μετάνοια και προσευχή είναι το ιερό τρίπτυχο αυτής της προετοιμασίας μας"

«Σκοπός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι η πνευματική μας προετοιμασία∙ η πνευματική προετοιμασία ολόκληρης της Εκκλησίας και του καθενός μας ξεχωριστά, για να υποδεχθούμε μυστικά το Νυμφίο Κύριο. Για να προσεγγίσουμε τα άχραντα Πάθη Του και να κοινωνήσουμε στη ζωή, την ελπίδα και τη θεία ευφροσύνη που χαρίζει η ένδοξη Ανάστασή Του. Εγκράτεια, μετάνοια και προσευχή είναι το ιερό τρίπτυχο αυτής της προετοιμασίας μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς σε Εγκύκλιο του προς τους πιστούς της θεοσώστου επαρχίας μας, επί τη ενάρξει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που ανεγνώσθη την Κυριακή της Τυρινής, 2 Μαρτίου ε.ε.

Ο Σεβασμιώτατος το πρωί της Κυριακής της Τυρινής ιερούργησε στην παρέβρια ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ρηγίου, παρουσία του Βουλευτού Έβρου Μαρίνου Ουζουνίδη, της Αντιπεριφεριάρχου Έβρου Γεωργ. Νικολάου, του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρ. Πατσούριδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Πυθίου, Αναστασίου Γουδετσίδη.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, κατά την οποία ανεγνώσθη ο Κατηχητήριος Λόγος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Β α ρ θ ο λ ο μ α ί ο υ. Ακολούθησε η καθιερωμένη «συγχώρησις» μεταξύ κλήρου και λαού.
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...