Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Στους Παξούς ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος

Ποιμαντική επίσκεψη στους Παξούς πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος την Παρασκευή Γ’ Νηστειών. Ο κ. Νεκτάριος τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους, παρουσία και συμμετοχή του ιερού κλήρου του νησιού, αλλά και κυρίως όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς τα παιδιά για την Εορτή του Πάσχα τονίζοντας την δυνατότητα που μας δίνει ο Χριστός να ξεπεράσουμε πάθη και τις δυσκολίες της ζωής , με σκοπό να μας οδηγήσει στην ζωή της Ανάστασης και της Χαράς.

Ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε ολοκαρδίως τα παιδιά για την ήσυχη συμμετοχή τους στην ακολουθία της Εκκλησίας μας και είπε: "Σας έχω στην καρδιά μου χρεωμένους και προσεύχομαι για εσάς τα μικρότερα και τα μεγαλύτερα παιδιά". Έπειτα ευχαρίστησε και τους εκπαιδευτικούς για την παρουσία τους και το σπουδαίο έργο που επιτελούν στην κοινωνία των Παξών. Με την διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σαν ευλογία εικόνες του Αγίου Σπυρίδωνος στα παιδιά του Δημοτικού, ενώ σε καθένα από τα μεγαλύτερα παιδιά, Γυμνασίου και Λυκείου, χάρισε την Καινή Διαθήκη, ευχόμενος για την πρόοδό τους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης τέλεσε την ακολουθία των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Γαΐου, όπου συμμετείχε πλήθος των εντοπίων κατοίκων, καθώς και ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μπογδάνος. Ο Μητροπολίτης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μετά το πέρας της ακολουθίας με τους πιστούς.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...