Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο Καρπάθου Αμβρόσιος, στην ενορία Όθους.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.κ. Αμβρόσιος, υπέρτιμος και Έξαρχος Κυκλάδων Νήσων, την Δ’ Κυριακή των Νηστειών 30 Μαρτίου 2014, ημέρα που η Αγία Εκκλησία μας προβάλλει τον Άγ. Ιωάννη τον Σιναϊτη, συγγραφέα της Κλίμακος, πραγματοποίησε ποιμαντική
επίσκεψη, στην Ενορία Όθους Καρπάθου, στην οποία σημειωτέον υπάγονται 17 Ναοί και εξωκκλήσια.


Το πρωϊ τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Αμβρόσιο, τον Ιεροδιάκονο π. Αμβρόσιο Μαναρουλά και την συνοδεία, υποδέχθηκε ο Προϊστάμενος της Ενορίας, Αρχιμανδρίτης π. Μιλτιάδης Μίτσελλ - Ιεροκύρηξ της Ιεράς Μητροπόλεως και υπεύθυνος του Γενικού Φιλιπτώχου Ταμείου, καθώς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, και κατευθύνθηκαν στον μεγαλοπρεπή Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λείτουργία.

Ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε, μεστό και εμπεριστατωμένο κύρηγμα, και απήυθυνε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες προς το εκκλησίασμα. Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου εντάσσεται στα πλαίσια, των ποιμαντικών χοροστασιών και Λειτουργιών, που τελεί στις ενορίες της Μητροπολιτικής του περιφερείας, κατά την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, και εν όψει του Πάσχα.

Ήταν πράγματι ευλογία για το ακριτικό χωριό μας, η επίσκεψη του Μητροπολίτου μας. Μας έδωσε μεγάλη χαρά. Μας στήριξε στον πνευματικό αγώνα, που όλοι κάνουμε ιδιαίτερα τούτη την περίοδο , της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Οι πατρικές του συμβουλές και πνευματικές παραινέσεις, ήταν ωφέλιμες για τους μονίμους κατοίκους του χωριού μας, που φυλάττουν Θερμοπύλες, σε αυτήν την εσχατιά της πατρίδας μας.

Τους ύμνους του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, απέδωσαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, και τεχνική αρτιότητα, οι Πρωτοψάλτες, κ Μιχάλης Βούλγαρης, καθηγητής Πληροφορικής στο 1-2 Γυμνάσιο Καρπάθου, και κ. Γεώργιος Καμπάς, καθηγητής στο Γυμνάσιο και Γενικό λύκειο Απερίου Καρπάθου. Τους πρωτοψάλτες μας, συνεπικούρησαν στο αναλόγιο, οι Λαμπαδάριοι κ. Γεώργιος Κρητσιώτης και κ. Κώστας Πρωτόπαπας.Στην λειτουργία παρέστη και και συμπροσευχήθηκε και ο Δήμαρχος Καρπάθου, κ. Μιχαήλ Χανιώτης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, και κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ο προϊστάμενος της ενορίας, και Ιεροκύρηξ της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Μιλτιάδης, προσέφερε στον Σεβασμιώτατο, Αρχιερατικό εγκόλπιο, με την ευκαιρία συμπλήρωσης, 30ετίας θεοφιλούς Αρχιερατίας, του επιχωρίου Μητροπολίτου κ.κ. Αμβροσίου, ευχόμενος τα δέοντα. Ο Σεβασμιώτατος, εκάρδια ευχαρίστησε όλους για την αγάπη και τον σεβασμό.













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...