Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ειδήσεις από την Ιορδανία

Καρποφόρα έφυγε και η β΄ εβδομάδα των νηστειών για τους Ορθοδόξους χριστιανούς της Ιορδανίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος τέλεσε εσπερινή Ακολουθία των προηγιασμένων Δώρων στον Ι. Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (27-2/12-3-2014) και την Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης (1η/14-3-2014).

Οι μητέρες τιμήθηκαν ιδιαίτερα την προηγούμενη εβδομάδα. Σε δύο εκκλησιαστικές κοινότητες οι κυρίες είχαν ετοιμάσει γιορτές προς τιμή του πολυτιμότερου συνοδοιπόρο ζωής κάθε ανθρώπου, την μητέρα του.Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με Θ.Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας και συνεχίστηκαν με όμορφες εκδηλώσεις. Οι γιορτές έγιναν στον Ι.Ν. Αγίων Κων/νου και Ελένης (1η/14-3-2014) και στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (2/15-3-2014).

Σε κάθε ευκαιρία ,λειτουργική ή εορταστική, ο Σεβ. κ.Βενέδικτος δεν παραλείπει να μεταφέρει τις ευχές, το ενδιαφέρον και την αγάπη της Α.Θ.Μ., του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ.ΘΕΟΦΙΛΟΥ, ώστε να έχουν όλοι δύναμη και υγεία και την υπόλοιπη Μεγάλη Σαρακοστή. Η ανταπόκριση των χριστιανών ήταν ζωηρή και μεγάλη.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...