Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Νέος Ιερέας στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Ένα ακόμα εκλεκτό μέλος προσετέθη στην χορεία των Κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Πρόκειται για τον π. Μιχαήλ Παπανικολάου, 25 ετών, ο οποίος την Παρασκευή 14 Μαρτίου χειροτονήθηκε Διάκονος και το Σάββατο 22 Μαρτίου Πρεσβύτερος, διά των σεπτών χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Οι δύο χειροτονίες τελέστηκαν στην Ιερά Συνοδική Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής, με την ευλογία του Καθηγουμένου της Σεβ. Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ. Καλλινίκου.
Ο π. Μιχαήλ κατάγεται από τον Βόλο, είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι έγγαμος, πατέρας ενός τέκνου και πρόκειται να διακονήσει την Εκκλησία μας ως άμισθος Ιερέας.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον π. Μιχαήλ, τόνισε ότι η Ιερωσύνη είναι ένα Χάρισμα, μία δωρεά του Θεού στον άνθρωπο, για την οποία ο άνθρωπος, ότι και να έχει κάνει, δεν είναι ποτέ άξιος να την λάβει. Αξιώνεται όμως από τον Χριστό, εν αγίω Πνεύματι, να σταθεί στην δική Του θέση, να τελεί το Μυστήριο των μυστηρίων και να ενώνει το Σώμα Του με τους ανθρώπους, για να γίνονται κοινωνοί της Αναστάσεως".













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...