Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

O Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγ. Δημήτριο ομωνύμου Δήμου

Του Σπύρου Παπαγεωργίου
Μέσα σε κλίμα κατανύξεως τελέσθηκε ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, της Δεύτερης Κυριακής των Νηστειών, είς τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ομωνύμου Δήμου.

Του Κατανυκτικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στα 8 σημεία των πειρασμών που έχει να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος, κατά τον μακαριστό Γέροντα Κλεόπα, μια οσιακή μορφή από τη Ρουμανία.

"Ο άνθρωπος κυκλώνεται πανταχόθεν από πειρασμούς. Αλλά δεν φταίει πάντοτε ο Διάβολος για τους πειρασμούς, καθώς και ο άνθρωπος βάζει το χέρι του. Ο Διάβολος κάνει τη δουλειά του και ο Χριστιανός κάνει την δική του. Χρειάζεται να κάνουμε πολύ αγώνα, προσευχή, μεγάλη προσοχή και να έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό ότι δεν θα μας εγκαταλείψει."

Αίσθηση προκάλεσε πάντως, η αναφορά του κ. Ιωσήφ και για ομοφυλοφιλική παράταξη που θα κατέβει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αθηναίων. "Ο κόσμος έχει ξετσιπωθεί εντελώς. Αυτός που έχει λίγη αισχύνη, θεωρείται εξωγήινος. Βγήκε η πομπή στο δρόμο. Ο άλλος ζητάει να τον ψηφίσει ο κόσμος προβάλλοντας το ακατονόμαστο πάθος του. Το σινάφι των τοιούτων βγήκε και ζητάει την ψήφο μας. Ψηφίστε μας γιατί έχουμε πάει με τόσους άνδρες ή είμαστε συνοδοί ή είμαστε φορείς του AIDS. Πλήρης ξετσιπωσιά. Γι αυτό χρειάζεται και ο έλεγχος των αισθήσεων για να δαμάσουμε τους εξωτερικούς πειρασμούς."

Στον Εσπερινό έψαλλε ο Πρωτοψάλτης κ. Φώτης Κετσετζής και η Χορωδία του, οι οποίοι απέδωσαν πολύ κατανυκτικά τους ύμνους.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...