Σάββατο 26 Απριλίου 2014

1ο Συνέδριο της «Ορθοδοξίας του Ελληνισμού» στην Τρίπολη

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως εκίνησε το Σάββατο 26η Απριλίου 2014, το 1ο Συνέδριο της «Ορθοδοξίας του Ελληνισμού» .
Στόχος του ως άνω Συνεδρίου είναι η Αρκαδίας να γίνει τόπος Προσκυνηματικού και θρησκευτικού Προορισμού της Ορθοδοξίας και η ευχή όλων είναι να οργανώνετε τω ως άνω συνέδριο κάθε τριετία στην Αρκαδία.

Το ως άνω Συνέδριο συνδιοργανώνετε στην Πόλη της Τριπόλεως εκ της Πανελλαδικής Ενώσεως Αρκάδων, την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Τριπόλεως.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας οι σύνεδροι και οι Τριπολίτες οι οποίοι εκκλησιάστηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό, μετέβησαν στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως οπού με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτης μας έγινε η έναρξη του Συνεδρίου.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως εξής:

Χαιρετισμούς εκ των κ. Γεωργίου Ζαραφέτα Προέδρου της Παν. Ενώσεως Αρκάδων, του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας, εκπρόσωπου του Σεβ. Μητροπολίτου Γόρτυνος κ,α..

Ομιλητές στο Συνέδριο είναι:

α) η κ. Μαρία Μαντουβάλου, Καθ. Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

β) ο κ. Ηλίας Γιαννικόπουλος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Εδιμβούργου.

γ) η κ. Αγνή Βασιλικοπούλου, Καθηγήτρια Βυζαντινής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

δ) ο κ. Ιωάννης Κάππος, Διδάκτωρ Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

ε) ο κ. Νικόλαος Χρονόπουλος, Καθηγητής Θεολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης. 

 +Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...