Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ο "Άγιος των Φυλακισμένων" π. Γερβάσιος στις φυλακές Ναυπλίου

Κοντά στους κρατουμένους των Φυλακών του Ναυπλίου και της Τιρυνθας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραφτόπουλος, γνωστός και ως «ο άγιος των φυλακισμένων», επικεφαλής μιας 70μελους αντιπροσωπείας μελών της αδελφότητας της «Οσίας Ξένης», από τη Β. Ελλάδα, προσφέροντας τους αντίστοιχο αριθμό πακέτων με προσωπικά είδη.

Τον αρχιμανδρίτη υποδέχθηκε στην είσοδο των Φυλακών ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μητροσύλης συνοδευόμενος από τον διευθυντή των Φυλακών.
Ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραφτόπουλος με ιδιαίτερη σεμνότητα αναφέρθηκε στο 37ετές έργο του στο πλευρό των απόρων φυλακισμένων τονίζοντας ήταν ο Χριστός που τον οδήγησε σε αυτό και ότι ο λόγος του Θεού- χωρίς να υποτιμά το λόγο των ανθρώπων και των μεγάλων φιλοσόφων- είναι καταφύγιο και διέξοδος όχι μόνο για τους φυλακισμένους αλλά και για το σημερινό άνθρωπο.

Ειδικά για τους κρατουμένους είπε ότι διέπραξαν κατά τη διάρκεια της ζωής του ένα λάθος το οποίο μπορεί να διαπράξουμε αύριο και εμείς. «Είμαστε με το ένα πόδι στην ελευθερία και το άλλο στη φυλακή» είπε χαρακτηριστικά δίνοντας έμφαση με τα λόγια και τις πράξεις του στην Αγάπη.

Ένα μέλος της αδελφότητας που τον συνόδευε μίλησε για τη συνδρομή του για την αποφυλάκιση απόρων φυλακισμένων. Ακόμη και τον διαβόητο Πάσσαρη επισκέφθηκε σε φυλακές στη Ρουμανία ο οποίος του ζήτησε να εξομολογηθεί και να του φέρει βιβλία…

Το έργο του αρχιμανδρίτη Γ. Ραφτόπουλου συνδράμουν όπως είπε το μέλος της αδελφότητας «Οσία Ξένη» από το υστέρημά τους καταθέτοντας σε ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί για αυτό το σκοπό.

Τα δέματα που προσφέρθηκαν στους κρατουμένους στις Αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας και τις Δικαστικές Ναυπλίου περιελάμβαναν από τηλεκάρτες μέχρι εσώρουχα και διάφορα άλλα είδη για την προσωπική υγιεινή τους.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...