Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

«Προς το Εκούσιον Πάθος»

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 8 Απριλίου 2014, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Ο Βυζαντινός Χορός του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό την διεύθυνση του κ. Νεκταρίου Δροσοπαναγιώτη, απέδωσε ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος ανοίγοντας έτσι το δρόμο προς την εβδομάδα των Παθών, που θα ακολουθήσει.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος κατά το κλείσιμο της εκδήλωσης ευχαρίστησε τον Χοράρχη και τα μέλη της Χορωδίας, καθώς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού για την όμορφη εκδήλωση που οργάνωσαν και παρουσίασαν και αναφέρθηκε στην ανάγκη της συνειδητής συμμετοχής των πιστών στο Πάθος του Κυρίου. «”Μη ως Ιουδαίοι εορτάσωμεν”, αλλά πνευματικά, κατανοώντας τη θυσία του Θεανθρώπου να υποστεί εκούσιο θάνατο για τις αμαρτίες όλου του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...