Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μέρες τιμής της Παναγίας στην Ιορδανία

Την Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου (22-3/4-4-2014) , πρίν την ακολουθία εν πομπή, υπό τους ήχους της μουσικής μπάντας των προσκόπων και με την συμμετοχή αγήματος τους, μεταφέρθηκε η Θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτισσας από το παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Αμμάν. Ενώπιον της περίπτυστης Θεομητορικής Εικόνας εψάλλει ο Ακάθιστος Ύμνος από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας . Μετά την Ακολουθία οι πρόσκοποι ήρθαν στην Μητρόπολη και ο Σεβ. Βενέδικτος -εκτιμώντας την βοήθεια που προσφέρουν στην Μητρόπολη- μετέφερε τις πιο θερμές πατρικές ευχές της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου μας κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ για να έχουν την Παναγία βοηθό στην ζωή τους. Εξέφρασε δε και τις προσωπικές του ευχαριστίες και τους προσέφερε ως δώρο μια τσάντα.

Την Ε΄ Κυριακή των νηστειών (24-3/6-4-2014) τιμήθηκε όλως ιδιαιτέρως η μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας με αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας, κ.Βενεδίκτου στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής Κυρίου Αμμάν. Κατά της διάρκεια της ευχαριστιακής σύναξης ετέθει σε προσκύνηση απότμημα Ιερού Λειψάνου της εορταζόμενης Οσίας προς αγιασμό και ωφέλεια των εκκλησιασθέντων. Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας, μεταφέροντας τις ευχές του Πατρός και Πατριάρχη κ.κ.ΘΟΦΙΛΟΥ, ευχήθηκε ο Μητροπολίτης μας όπως βιώσουμε όλοι την μετάνοια της Οσίας Μαρίας.

Την Δευτέρα 25 Μαρτίου ,πανηγύρισε κατά το παλαιό εορτολόγιο, ο Ι.Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμμάν.Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ.Βενεδίκτου ,ο οποίος στο τέλος αναφερθείς στην Θεομητορική εορτή υπογράμμισε την υπακοή της Παναγίας μας στην απόφαση του Θεού να γεννήσει Εκείνη τον Χριστό και ότι πρέπει να διδαχθούμε όλοι από την υπακοή Της στο Θείο θέλημα. Να σημειωθεί ότι μετά την ακολουθία καθαγίασε-μύρωσε αγιογραφημένη μεγάλη εικόνα του Αγίου Νικολάου, δέηση ευλαβούς οικογένειας. Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ.Βενεδίκτου,ο οποίος διαβίβασε τις ολόθερμες εόρτιες ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ.ΘΕΟΦΙΛΟΥ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ,και εκ προσώπου του Πατρός και Ποιμενάρχου όλων κ.κ.ΘΕΟΦΙΛΟΥ, παρέστει στην Ι.Μονή Αγίου Ιακώβου Φχες σε εκδήλωση ,διοργανωθείσα υπό του Παν/του Αρχιμ. Ιερωνύμου, κατά την διάρκεια της οποίας εόρτιους βυζαντινούς ύμνους απέδωσε άριστα χορωδία της εκκλησιαστικής κοινότητας Μαθριάκ.





















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...