Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Χειροτονία Νέου Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος

Την Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Νέας Λαμψάκου Χαλκίδος, συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτονήθηκε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ο επί δεκαεξάμηνον υπηρετήσας ως Διάκονος π. Νεόφυτος Χασάν, ο οποίος θα υπηρετήσει ως εφημέριος του Ι. Ναού, πλησίον του επί τεσσαρακονταετία διακονούντος σεβαστού Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνου Ευριπίδη.
Ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από ευσεβείς ενορίτες του, αλλά και αρκετούς Χαλκιδείς, όπως και ενορίτες του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Πολίχνης Θεσσαλονίκης της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με επικεφαλής τον Ιερέα τους π. Δημητριο, όπου και ο π. Νεόφυτος υπηρέτησε ως κατηχητής κατά τα χρόνια των θεολογικών του σπουδών στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βροντοφώναξαν το «ΑΞΙΟΣ» στον νέο Ιερέα, ο οποίος διακρίνεται για την ευγένειά του, το ήθος του και την αγάπη του για την Εκκλησία.

Στην συγκινητική προσφώνησή του ο π. Νεόφυτος εξέφρασε τις σκέψεις και τα βιώματα από την έως τούδε διακονία του στην Εκκλησία και ευχαρίστησε με θερμότητα λόγων τον Σεβασμιώτατο για την μαθητεία πλησίον του, κατά το διάστημα της διακονίας του, όπως και τον πνευματικό του πατέρα, Πρωτοπρεσβ. Γεώργιο Πολυκαρπίδη, τους συλλειτουργούντες Κληρικούς, την καλή του μητέρα και όλους όσοι τον βοήθησαν στη ζωή του. 

Απευθυνόμενος στον π. Νεόφυτο ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ανέφερε πολλά και συγκλονιστικά περί της Αγίας Ιερωσύνης και πώς ο νέος Ιερεύς θα πρέπει να πορευθεί από εδώ και μπρος σε σχέση με τον Θεό και το ποίμνιό του. Παράλληλα, με αφορμή ένα διάλογο του Αγίου Ευλογίου με Ιουδαίους και σε σχέση με τη φράση «Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου», με την οποία υποδέχθηκαν οι Ιεροσολυμίτες τον Χριστό κρατώντας τα βαΐα των φοινίκων, ομίλησε για το Πρόσωπο του Ιησού Χριστού, καλώντας τον π. Νεόφυτο να μη λησμονεί ποτέ ότι σ’ Εκείνον θα πρέπει να είναι η διαρκής αναφορά του.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε τον π. Νεόφυτο στο οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου, ενώ το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού, διά χειρών του π. Κωνσταντίνου Ευριπίδη απένειμαν τιμητική πλακέτα στον Πρωτοψάλτη κ. Θεόδωρο Κοκκορίκο για την δεκαπενταετή διακονία του στην Ενορία αυτή, μέσω της οποίας, όπως ανέφεραν, συνέβαλε στην λειτουργική αναγέννηση του εκκλησιαστικού σώματος.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Νέας Λαμψάκου κ. Ιωάννης Μακρίδης προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των ενοριτών για την χειροτονία και την τοποθέτηση του νέου ιερέα π. Νεοφύτου.

Η Θεία Λειτουργία και η χειροτονία μετεδόθησαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως στους 97,7 μεγακύκλους των FM.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...