Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η πανήγυρις των πολιούχων της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας

Η τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. εορτάζει και φέτος πανηγυρικώς τη μνήμη των Πολιούχων της, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Την Τρίτη 20 Μαΐου 2014, παραμονή της Εορτής, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλου, όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και αρκετών προσκεκλημένων κληρικών, τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο μεγάλος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Μετά την λιτή, την Αρτοκλασία και τα Απόστιχα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, κήρυξε τον Θείον Λόγον, αναφερόμενος στα πρόσωπα των εορταζομένων Αγίων και τη συμβολή τους στη διάδοση του Χριστιανισμού. Στο τέλος της ομιλίας του, ο Μητροπολίτης μας κάλεσε τους άρχοντες όχι μόνο της Πατρίδος μας, αλλά και όλης της οικουμένης, όλων των κρατών, να εμπνευστούν και να μιμηθούν από την επιλογή του Αγίου Κωνσταντίνου, να ασπασθεί τον Χριστιανισμό και να τον διαδώσει με προσωπικές ευεργεσίες και άσκησης ευνοϊκής θρησκευτικής πολιτικής, σε όλον σχεδόν τον τότε γνωστό κόσμο. Κλείνοντας , ο ομιλητής, επικαλέστηκε τις πρεσβείες των Εορταζομένων Αγίων και το Φως της Αναστάσεως Του Χριστού μας, για να εξέλθουμε της κρίσεως και του πνευματικού μας σκοταδιού, που συλλογικά και προσωπικά, έχουμε περιέλθει.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης, που φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στον Ιερό Ναό καθώς και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων, με τη συμμετοχή και παρουσία εκτός των Κληρικών, βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, των τοπικών αρχών και συλλόγων, στρατιωτικών, ναυτικών, και αστυνομικών αγημάτων, μαθητών και παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και πλήθους κόσμου.

Μετά την περιφορά στην πόλη της Γλυφάδας και την επιστροφή στον Ιερό Ναό έγινε η απόλυση. Στο τέλος διανεμήθηκε ο Άγιος Άρτος σε όλους τους πιστούς.















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...