Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Φωτογραφίες από την πανήγυρητων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο συνοικισμό Ναυπλίου. Ο ναός αυτός βρίσκεται στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης και κάθε χρόνο μαζεύει χιλιάδες πιστούς, που έρχονται από όλη την Αργολίδα για να τιμήσουν τους Αγίους. 

Στους φετινούς εορτασμούς ο ναός φιλοξενεί για λίγες ημέρες την Τιμία Κάρα της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Ελένης της εκ Σινώπης του Πόντου ,από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης. 

Την τιμία κάρα έφερε στην πόλη του Ναυπλίου ο αρχιμανδρίτης π. Νάσης Χρυσόστομος, Ιερέας του ναού της Αγίας Μαρίνας. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος παρουσία αρκετών Ιερέων από την ευρύτερη περιοχή. Μετά το πέρας του αρχιερατικού εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της εικόνος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και της τιμίας Κάρας της Αγίας Ελένης εκ Πόντου. 

Το παρόν τους έδωσαν ο υφειπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ι. Ανδριανός ,ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης , ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Φ.Στεφανόπουλος, δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος, οι περιφερικοί σύμβουλοι Βασίλης Σιδέρης , Γ.Λαπαθιώτη, η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ Α.Μαντά,οι στρατιωτικές αρχές του τόπου. Στην λιτανευτική πομπή προηγούντο η δημοτική φιλαρμονική του δήμου Ναυπλίου ,σώμα εθελοντών Σαμαρειτών και ο Σύλλογος ποντίων Αργολίδος.
 

























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...