Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Φωτογραφίες από την εορτή του Πολιούχου και Προστάτου του Άργους Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού

Το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 είναι η εορτή του Πολιούχου και Προστάτου του Άργους Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού.
Την παραμονή, Παρασκευή 3 Μαΐου 2014 στον Καθεδρικό Ιερόν Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους εψάλει Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητου καθώς και με την παρουσία των Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου , Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά , Κορίνθου κ. Διονυσίου , Πατρών Χρυσοστόμου, Αργολίδος κ. Νεκταρίου και του Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου.

Κατόπιν μετά το θείο κήρυγμα από τον μητροπολίτη Ιερισσού έγινε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου , σε όλη την πόλη προς ευλογία των πιστών ,παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Άργους. 

To Σάββατο πολυαρχιερατική θεία λειτουργία έγινε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου. Μαζί με τον Πατρών συλλειτούργησαν ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος , ο Αργολίδος κ. Νεκτάριος και ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος .Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...