Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Ιερά πανήγυρις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα

Με λαμπρότητα και με μεγάλη την συμμετοχή του πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας εόρτασε η ενορία των Αγίων ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα την μεγάλη εορτή και πανήγυρι των προστατών Αγίων τους.
Των πλουσίων λατρευτικών

εκδηλώσεων προέστη και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, μαζί με πολλούς φιλοξενουμένους Πατέρες καθώς και με τους ιερείς του Ναού, ενώ ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Γαλιάτσος καλοσώρισε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, που έσπευσαν να συνεορτάσουν τους Αγίους και να πάρουν χάρη από την χάρη τους και δύναμη από την δύναμή τους.
Η χαρά όλων των ενοριτών αλλά και των υπολοίπων μελών του πληρώματος της Εκκλησίας κορυφώθηκε την στιγμή που ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος χειροθέτησε τέσσερις νέους Αναγνώστες, εκλεκτά παιδιά του ιερού βήματος, προς τα οποία ευχήθηκε καλή κι ευλογημένη διακονία μέσα στον αμπελώνα του Κυρίου!
Τον πανηγυρικό λόγο κατά την ακολουθία του Εορτίου Μεγάλου Εσπερινού, εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στους δύο εορτάζοντες μεγάλους Αγίους και Ισαποστόλους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο και την προσφορά της αγίας Ελένης, ενώ την κυριώνυμο ημέρα της εορτής μίλησε στο πυκνό εκκλησίασμα ο Αρχιμανδρίτης π.Δαμασκηνός Ζαφειρίου, ο οποίος τόνισε την μεγάλη προσφορά των δύο εορταζομένων Αγίων στην Εκκλησία, την κοινωνία, το Έθνος και το γένος μας.

Και με την παράκληση στους Αγίους υπέρ ενισχύσεως, φωτισμού και επιτυχίας των μαθητών στις παννελήνιες εξετάσεις τους, έκλεισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των μεγάλων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Λάρισα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...