Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Στα γραφικά εκκλησάκια της Ενορίας Πάπαρι και Δάφνης Μανιατίου

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
Με λαμπρότητα εορτάσαμε και φέτος την Εορτή των Αγίων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κων/νου και Ελένης στα γραφικά εκκλησάκια της Ενορίας Πάπαρι και Δάφνης Μανιατίου.
Προσκυνητές και στα δύο χωριά ανέβηκαν στα όμορφα βουνά άνω των χωριών, αντικρίζοντας γύρωθεν ένα μαγευτικό περιβάλλον.

Οι Ενορίτες των δύο Ενοριών τίμησαν τους Αγίους προστάτες των χωριών τους, καθώς και προσέφεραν αρτοκλασίες υπέρ υγείας και βοηθείας των απανταχού της γης ευρισκομένων συγχωριανών τους.

Στο χωριό Πάπαρι ανήμερα της Εορτής, την Τετάρτη 21η Μαΐου 2014, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, οδηγώντας μόνος του το αυτοκίνητό του - τον αχώριστο συνοδοιπόρο του - το λευκό χελωνάκι του, έφθασε στον Αγ. Κων/νο, περνώντας μέσα από τις καταπράσινες ραχούλες που είχε περπατήσει σαν παιδί, με σκοπό να τιμήσει και αυτός τον εορτάζοντα Άγιο Κων/νο και την Αγία Ελένη.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, ενώ στο τέλος εμφανώς συγκινημένος μίλησε στο μικρό πλήρωμα, τους συνεορταστές και συγχωριανούς του, κάνοντας αναφορά στον βίο των εορταζομένων Αγίων, αναπολώντας παραλλήλως τα παλαιά χρόνια όταν και αυτός ήταν παιδί και συμμετείχε στο πανηγύρι του Αγίου Κωνσταντίνου.























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...