Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ένας όμορφος κήπος για όλους

Του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα 
Έκαναν το σταυρό τους, ασπάστηκαν την εικόνα του αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, σιγοέψαλαν το Χριστός Ανέστη κι ύστερα με γρήγορες νεανικές κινήσεις εργατικότητας, συνεργασίας και χαράς πήραν τις χορτοκοπτικές μηχανές και κούρεψαν το χορτοτάπητα στο νότιο και βόρειο προαύλιο του ιερού ναού αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού.

‘’Κάθε φορά που εργαζόμαστε έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο (μια σύντομη συνοδευτική προσευχή στην ακολουθούμενη εργασία) νιώθουμε ειρηνικοί και χαρούμενοι για ό,τι προσφέρουμε στον Άγιο, στο Ναό του, στους ανθρώπους που θα έρθουν να εκκλησιαστούν. Διατηρούμε το σπίτι του αγίου καθαρό, όμορφο και νοικοκυρεμένο. Αυτόν τον τόπο, τον αγαπάμε. Αυτός ο τόπος, μας μαθαίνει να αγαπάμε, όχι να μισούμε, να μην είμαστε υπερόπτες, να μη βλέπουμε τους άλλους κάτω από τα πόδια μας, μας μαθαίνει για τον τρόπο της κοινωνικής συμβίωσης, προπαντός γαληνεύει η ψυχή μας. Ας εργαστούμε να κάνουμε τον κόσμο έναν όμορφο κήπο για όλους’’, λένε τα παιδιά, μέσα στα πολλά άλλα, στο κέρασμα που τους παρέχεται στο Αρχονταρίκι.

Ο ιερός ναός συγχαίρει και ευλογεί: το Γιάννη Ζανδέ, το Χρήστο Γ. Παπαγόρα, το Θανάση Κουτσιούκη, το Δημήτρη Κωστόπουλο και το Δημήτρη Μπικάκη.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...