Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Μουσικοθεολογική εκδήλωση υπό τον τίτλο «ΤΡΙΑΔΙΚΟΝ»

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2014 στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» έλαβε χώρα μουσικοθεολογική εκδήλωση υπό τον τίτλο «ΤΡΙΑΔΙΚΟΝ», η οποία διοργανώθηκε από τον βυζαντινό χορό «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΑΛΤΙΚΗΣ».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιερεμίας, ανέπτυξε εμβριθώς το θέμα: «Η Αγία Τριάδα στην Παλαιά Διαθήκη και στην Λατρεία. Ο σεβαστός Ποιμενάρχης, βαθύς γνώστης της Αγίας Γραφής, αναφέρθηκε στην παρουσία του Τριαδικού Θεού στην Παλαιά Διαθήκη, τονίζοντας συγκεκριμένα χωρία της θεοπνεύστου Βίβλου. Παρόλο που το θέμα είναι βαθύτατο, ο Σεβασμιώτατος επέτυχε με την εισήγησή του να καταστήσει το ακροατήριο κοινωνό των υψηλών νοημάτων του Τριαδικού Δόγματος.

Τριδικούς ύμνους έψαλε ο διεθνούς φήμης βυζαντινός χορός «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΑΛΤΙΚΗΣ» υπό την διεύθυνση του κ. Αθανασίου Παϊβανά. Η άψογη εκτέλεση των ύμνων – ορισμένοι από τους οποίους αποδόθηκαν χορωδιακώς για πρώτη φορά – συγκίνησε το ακροατήριο.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...