Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Λήξη των Εσπερινών Κηρυγμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης

Την λήξη των εσπερινών κηρυγμάτων για το φετεινό Ιεραποστολικό έτος κήρυξε ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος στους αναρίθμητους πιστούς της Μητροπολιτικής περιφερείας τους. 
Η λήξη συνδυάστηκε με την καθιερωμένη πνευματική εξόρμηση, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Ακραίφνιο Θηβών. 

Η σεβαστή Γερόντισσα και Καθηγουμένη Σιλουανή μοναχή δέχθηκε με πολύ αγάπη όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι με το μοναστηριακό περιβάλλον και την αβραμιαία φιλοξενία της αδελφότητος. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μαζί με τους Πατέρες τέλεσαν τον πανηγυρικό Εσπερινό και στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας σε ειδική διαμορφωμένη εξέδρα έξωθεν της Ιεράς Μονής και αφού ευλογήθηκε η Αρτοκλασία, απευθυνόμενος στους χιλιάδες πιστούς, ευχαρίστησε πρωτίστως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο για την κυριαρχική αδεία Του αλλά και για την τιμητική Του παρουσία, παρ' όλο το κοπιώδες πρόγραμμα Του, να παρευρίσκεται ανάμεσα στους Λαρισαίους αδελφούς αυτή την μεγάλη και ευλογημένη ώρα όπως την χαρακτήρισε, ώρα η οποία κλείνει τον κύκλο των φετεινών κηρυγμάτων με θέμα " Τις Πράξεις των Αποστόλων", επαίνεσε όλους τους Πατέρες για τον θείο ζήλο που επέδειξαν όλη τη χρονιά και ιδιαίτερα όλους τους ακροατές, οι οποίοι δεν παρέλειψαν καθ' όλη τη διάρκεια να παρακολουθούν τις συνάξεις των ενοριών και να αποκομίζουν από το θέμα των ομιλιών πλούσια πνευματικά διδάγματα. 

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος και αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την επιλογή της λήξεως των κηρυγμάτων στη Μητρόπολή Του, τόνισε την σπουδαιότητα της τόσο μεγάλης συμμετοχής τόσων χιλιάδων ανθρώπων και προσέφερε στο Σεβασμιώτατο ένα μικρό αντίγραφο Ευαγγελίου ως ένδειξη αγάπης και τιμής. Περαίνοντας την ακολουθία, οι καμπάνες και τα τάλαντα της Μονής χτύπησαν χαρμόσυνα και όλοι οι προσκυνητές ανεχώρησαν για την Λάρισα, τον Τύρναβο και τα ευλογημένα χωριά μας γεμάτοι με ιερά και θεία συναισθήματα.
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...