Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μαρία Κόκκορη» στην ιερά νήσο Τήνο

Κέιμενο Romfea
Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου Β' και κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β', πραγματοποιήθηκε διήμερη προσκυνηματική εκδρομή από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μαρία Κόκκορη» στην ιερά νήσο Τήνο.

Το εν λόγω ίδρυμα, το οποίο φέρει το όνομα της δωρήτριας, κ. Μαρίας Κόκκορη, λειτουργεί ως κοινοτικό σπίτι και ως ημερήσιο εργαστήρι και αποτελεί μια μορφή μονάδας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης που παρέχει υπηρεσίες εξειδικευμένης θεραπευτικής υποστήριξης.

Σε αυτό εξυπηρετούνται άτομα με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down.

Τα παιδιά με τους συνοδούς τους και τον Διευθυντή του Ιδρύματος Αρχιμ. Νικόδημο Φαρμάκη κατέπλευσαν με το πλοίο "SUPERFERRY II" το πρωί της Τετάρτης 4ης Ιουνίου.

Στο λιμάνι τους υποδέχθηκε εκ μέρους του Σεβ. κ. Δωροθέου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα χωρία του νησιού με παραμονή στα χωρία Πύργος (Μουσείο Μαρμαροτεχνίας) και Πάνορμος και το βράδυ κατά την ώρα του δείπνου, μουσικοί και ορχήστρες από τις Νεανικές Χριστιανικές Συντροφιές παρουσίασαν μουσικό πρόγραμμα προς τιμήν των παιδιών.

Το πρωί της Πέμπτης 5ης Ιουνίου ημέρα μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, κατά την οποία άγει τα σεπτά Του ονοματήρια ο Μητροπολίτης Σύρου, τα παιδιά εκκλησιάστηκαν στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Το μεσημέρι, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος διελθών την ιερά νήσο προς Σύρο χαιρέτισε τα παιδιά και τους συνοδούς τους και αυτοί με τη σειρά τους τον ευχαρίστησαν και να του ευχήθηκαν για τα ονοματήριά του.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για το "δώρο" όπως ο ίδιος απεκάλεσε την παρουσία των παιδιών του Ιδρύματος "Κόκκορη" στην ιερά νήσο και μάλιστα την ημέρα των ονοματηρίων του καθώς επίσης και τους συνδράμοντας στην αποδημία αυτή, τον Μέγα Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και την ομόζυγό του κ. Μαρίνα για τη φιλοξενία στο ξενοδοχείο "TINOS BEACH HOTEL", τους αδελφούς Γεώργιο και Δημήτριο Στεφάνου της εταιρείας "GOLDEN STAR FERRIES" και το πρακτορείο Γεωργίου Μαλλιάρη, τον κ. Γεώργιο Παπαναστασίου Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Τήνου, τον Φιλόλογο-Καθηγητή κ. Γεώργιο Αμιραλή, τον Αρχιμ. Ιερόθεο Καλογρηά και το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Πύργου Τήνου, τους Κατηχητές και Κατηχήτριες για τη βοήθειά τους, τους μουσικούς που συμμετείχαν στο μουσικό πρόγραμμα και όλους αυτούς που εργάσθηκαν για την πραγματοποίηση και επιτυχία της ιεράς αυτής αποδημίας.

Την οργάνωση και επιμέλεια είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...