Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Μια πρωτότυπη γιορτή για το Γάμο και την Οικογένεια

Το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 το πατραϊκό κοινό είχε την ευκαιρία να ζήσει μια μοναδική εμπειρία: μια γιορτή για το Γάμο και την Οικογένεια από τους νέους και τις νέες της Ελληνορθόδοξης Κοινωνίας Προσώπων «ΔΙΨΩ», της Ενορίας Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου Παραλίας Πατρών και από το Πνευματικό Εργαστήρι ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ.

Ένωσαν όλοι μαζί - σαν μια οικογένεια – τη θέληση, το μεράκι, το κέφι, τον προβληματισμό και με την εκδήλωση αυτή έδωσαν αληθινό μήνυμα στους θεατές που παραυρέθηκαν στην αίθουσα ΑΙΓΛΗ (στον πολυχώρο VESO MARE), ότι ο Γάμος και η Οικογένεια για τους Έλληνες είναι θεσμός ιερός κι όχι …αναλώσιμο προϊόν.

Πώς το πέτυχαν αυτό; Με διάφορους τρόπους. Καταρχάς προτάθηκε και παρουσιάστηκε το βιβλίο «ΓΟΝΕΙΣ – ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ» του π. Αντωνίου Καλλιγέρη των εκδόσεων ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ. Το παρουσίασε με τρόπο πρωτότυπο η ψυχολόγος κα Καικιλία Κατσιβαρδά-Νικολάου η οποία δέχθηκε και ερωτήσεις από το κοινό.

Τα παιδιά εμπνεύστηκαν από το περιεχόμενο του βιβλίου και δημιούργησαν ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο με τίτλο «Το κλειδί». Το πλαισίωσαν με πολλούς παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα σε όλους τη μεγάλη σημασία του Μυστηρίου του Γάμου.

Κατά τη διάρκεια τηε εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση με έργα αγιογραφίας από τα Σεμινάρια Αγιογραφίας του καλλιτεχνικού τμήματος Αγιογραφίας-Ζωγραφικής ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ, στο τέλος δε της εκδήλωσης οι σπουδαστές του τμήματος παρέλαβαν επαίνους.

Μια ακόμη πρωτοτυπία περίμενε τους θεατές: Απαντώντας σε ερωτήσεις είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν πλούσια δώρα.

Την εκδήλωση για την Οικογένεια χαιρέτησαν η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού κα Μαρία Ρούβαλη-Ανδρικοπούλου και ο υπεύθυνος των Εκδόσεων ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ κ. Νίκος Δ. Σαμπαζιώτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η εκδήλωση μεταδιδόταν ζωντανά διαδικτυακά από το Web Radio Dipso.( WWW.EKP-DIPSO.GR)




















Το βιβλίο «ΓΟΝΕΙΣ - ΠΑΙΔΙΑ «...κάπου θά συναντηθοῦμε!»! του Πρωτοπρεσβυτέρου Αντωνίου Καλλιγέρη, κυκλοφορείται από τις εκδόσεις «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» (τηλ.: 210 9310605).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...