Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Αχελώου Ευθύμιος: "Δεν είναι εύκολο στον άνθρωπο να λέει καλά λόγια"

Την εορτή της Πεντηκοστής ο Μητροπολίτης Αχελώου Ευθύμιος, κατά το έθος των τελευταίων ετών, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.
Πλαισιωμένος από τους εφημερίους του Ναού πατέρες Σεραφείμ Δημητρίου, Λάμπρο Ξεσφύγγη, Ιωάννη Μεταξά και Βασίλειο Ταξιαρχιώτη, κατά την απόλυση του Εσπερινού απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα είπε: "Τη σπουδαιότητα που έχει το Άγιο Πνεύμα για την πίστη μας και για την Εκκλησία μας αδελφοί, το αποδεικνύει η προσευχή που ξέρουμε από μικρά παιδιά. Το Βασιλεύ Ουράνιε Παράκλητε το Πνεύμα της αληθείας. Και αν προσέξετε δεν υπάρχει ακολουθία της Εκκλησίας που δεν αρχίζει από το Βασιλεύ Ουράνιε " ενώ συνεχίζοντας τόνισε "Δεν είναι εύκολο στον άνθρωπο να λέει καλά λόγια και να κάνει προσευχή στο Θεό. Το ότι ανοίγουμε το στόμα μας και λέμε προσευχές, αυτό οφείλετε στο Άγιο Πνεύμα, το οποίο πήραμε στο βάπτισμα. 
Αυτό είναι εκείνο που κινεί την γλώσσα μας και το μυαλό μας για να λέμε την ωραία αυτή προσευχή αλλά και κάθε καλό λόγο". Και ευχετικά κατέληξε λέγοντας "Σας εύχομαι να το πάρετε ως σύνθημα, κάθε πρωί που κάνετε μικρή ή μεγάλη προσευχή να αρχίζετε από το Βασιλεύ Ουράνιε, θα βρείτε μεγάλη ευλογία από το Θεό".











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...