Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Τα Εγκαίνια του Κοιμητηριακού Ναού της Αγίας Μαρίνας στο χωριό Θάνα Μαντινείας

+ Ιερεύς Ιωάννης κ. Σουρλίγγας
Το Σάββατο 19ην Ιουλίου 2014, έγινε η τελετή των Εγκαινίων του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού της Αγίας Μαρίνας στο χωριό Θάνα Μαντινείας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.
Το εσπέρας της Παρασκευής και περί ώρα 6.30 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η τελετή της εναποθέσεως των ιερών Λειψάνων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ και αμέσως μετά τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού.

Το πρωί του Σαββάτου, τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των ιερών Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ο οποίος επεξηγούσε βήμα προς βήμα το τι γινόταν κατά την τελετή των ιερών Εγκαινίων και τον συμβολισμό, των διαδραματισθέντων γεγονότων.

Ο Σεβ. στο τέλος, ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους όσους κοπίασαν και συνέργησαν για την ανοικοδόμηση του περικαλέστατου Κοιμητηριακού Ναού προς τιμή της Αγίας Μαρίνας, ενώ δεν λησμόνησε να μνημονεύσει τους Κτήτορες του Ναού τον κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο κάτοικο Αμερικής μετά της συζύγου, των τέκνων και των οικείων αυτού, όπως και τους δωρητές του χώρου που ανηγέρθη ο Ναός και φιλοξενείται το νέο Κοιμητήριο.

Μετά το πέρας των Ακολουθιών μοιράστηκε μαζί με το αντίδωρο και τεμάχιο από το σάβανο το οποίο φορούσε ο Επίσκοπος κατά την ώρα των εγκαινίων, εμποτισμένο με κηρομαστίχη ως ευλογία ενω η οικογένεια παρέθεσε σε εστιατόριο του χωριού μεσημεριανό γεύμα για όλους τους συμμετέχοντας.












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...