Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Κοντά στα παιδιά των κατασκηνώσεων

Κοντά στα παιδιά των δύο πρώτων κατασκηνωτικών περιόδων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας στην Κασσιώπη βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος. Την Παρασκευή 4 Ιουλίου επισκέφθηκε τα κορίτσια του Δημοτικού και την Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 επισκέφθηκε τα αγόρια των τάξεων του γυμνασίου και Λυκείου. 

Ο κ. Νεκτάριος είχε την ευκαιρία να μιλήσει στα παιδιά για το κεντρικό μήνυμα της κατασκήνωσης, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Επεσήμανε ότι είναι σπουδαίο από την μικρή ηλικία να θυμούνται μεγάλες μορφές της ελληνορθόδοξης παράδοσης, να μπορούν να αγωνίζονται για ψυχή και Χριστό και να χαίρονται τη ζωή της Εκκλησίας. 

Εξήρε το έργο των υπευθύνων των κατασκηνωτικών περιόδων, που είναι νέοι κληρικοί με τις πρεσβυτέρες τους και την εθελοντική συμμετοχή των στελεχών που διακονούν το έργο της κατασκήνωσης και το ευρύτερο νεανικό έργο της Εκκλησίας, παρήγορο γεγονός για την εποχή μας. 

Ο κ. Νεκτάριος μοίρασε αναμνηστικά στα παιδιά, τα οποία φέτος ξεπέρασαν τα 200 στις δύο πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους και εξέφρασε τη χαρά του επιθεωρώντας τα σπιτάκια και μοιραζόμενος όμορφες στιγμές.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...