Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Χρήστου Αθ. Σαραντόπουλου - Σταυρόπουλου

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
Την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014, με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Ιερέως Χρήστου Αθ. Σαραντόπουλου - Σταυρόπουλου, πρώην Εφημερίου της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαλτεσίου, θα τελεσθεί Αρχιερατικό Ετήσιο Μνημόσυνο στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαλτεσίου Μαντινείας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα προεξάρχει στο ετήσιο μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου π. Χρήστου.

Ο μακαριστός π. Χρήστος πρόσφερε τον εαυτό του στην Εκκλησία και το αγαπημένο του ποίμνιο. Με την άξια Πρεσβυτέρα του Σωτηρία Μπόλα, επίσης εκ Βαλτετσίου, απέκτησε τέσσαρα τέκνα. Έναν καταξιωμένο Ιερέα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μία Πρεσβυτέρα στην Μητρόπολή μας, και άλλα δύο τέκνα τα οποία προσφέρουν ποικιλοτρόπως στην Εκκλησία.

Αγάπησε τον Κύριο και διακόνησε την Εκκλησία με υποδειγματικό ζήλο και αυταπάρνηση. Με την προσωπική του εργασία και τη συνδρομή των ευσεβών κατοίκων εξωράισε και ανέδειξε τον Ιερό Ναό Κοιμ. Θεοτόκου Βαλτετσίου, συντήρησε τα Εξωκκλήσια της Ενορίας και επιστέγασμα της ιερατικής του πορείας ήταν η εξαιρετική και ανεξάντλητη αγάπη του εκλιπόντος προς την Παναγία την Βαλτετσιώτισα και η ξεχωριστή τιμή και η υποχρεώση που ένοιωθε για τους ήρωες της Πατρίδος και για την λεβεντογέννα Αρκαδία καθώς και για το ιστορικό Βαλτέτσι του οποίου τύγχανε γέννημα και θρέμμα.

Συνέγραψε τρείς τόμους πονημάτων ποιητικών συλλογών, προσέφερε επί πεντηκονταετία πλείστες υπηρεσίες στην Εξωτερική Ιεραποστολή της Τριπόλεως προεδρεύοντας, οργανώνοντας και διακονώντας μέχρι τέλους την Ορθόδοξη Ιεραποστολή όπου γης.

Άοκνος κήρυκας του λόγου, υπηρέτησε πιστά το θείο κήρυγμα και ουδέποτε ελειτούργησε χωρίς να συμπεριλάβει στην λατρεία τον θείο λόγο προς όφελος των πιστών. Ανελλιπώς εξομολογούσε τους χριστιανούς της Μητροπόλεως και όχι μόνο. Στο Πετραχήλι του ο φιλόχριστος Λαός έβρισκε ένα απάνεμο λιμάνι, όπου άφοβα εξαγόρευε τις αμαρτίες του, τις οποίες ο μακαριστός συγχωρούσε, αναλαμβάνοντας και εξαλείφοντας αυτές ενώπιον του δικαιοκρίτου Θεού, ο Οποίος είχε οικονομήσει για αυτόν τοιαύτην διακονίαν.

Ας τον αναπάυσει ο Κύριος της Δόξης, « ο και νεκρών και ζώντων την εξουσίαν έχων», μετά των Αγίων και των Δικαίων, και, όπως στη γη τον κατέστησε Ιερέα και τον εδόξασε, έτσι και στο επουράνιο Θυσιαστήριο να τον καταστήσει άξιο Λειτουργό του. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...