Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ποιμαντική επίσκεψη στη Βόρειο Εύβοια

Την Βόρειο Εύβοια επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αμέσως μετά την πανήγυρη της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής για να λειτουργήσει σε τοπικές πανηγυρείς και να επικοινωνήσει με τα πνευματικά του τέκνα, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Χαλκίδος, Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου και τον Αρχσιδιάκονο Νεκτάριο Ευγενικό.
Την Κυριακή 27 Ιουλίου το πρωί λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λουτρών Αιδηψού, συλλειτουργούντων πολλών Ιερέων και με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, το οποίον αποτελείτο τόσο από κατοίκους της Αιδηψού όσο και από παρεπιδημούντες προσκυνητές, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες περιοχές της Πατρίδος μας, επισκέπτονται την Αιδηψό για τα ιαματικά της λουτρά, δίχως ποτέ να παραλείπουν να εκκλησιάζονται.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του παρέστησαν στην Εορτή της Λήξης της Γ΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου της Ιεράς Μητροπόλεως, στην οποία φιλοξενήθηκαν 100 κορίτσια του Λυκείου, με Αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη. Κατά την παρουσία του στην Κατασκήνωση ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα παιδιά, τα ελπιδοφόρα και λαμπρά στελέχη της Κατασκήνωσης, αλλά και τους παρισταμένους γονείς των παιδιών, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικό λόγο αγάπης.
Την Δευτέρα 28 Ιουλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και λειτούργησε στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στις Ροβιές (πάνω από τις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως) και ευχήθηκε δεόντως και στην εορτάζουσα Γερόντισσα της Ιεράς Μονής, μοναχή Χρυσοβαλάντη και την επίσης εορτάζουσα μοναχή Ειρήνη.
Οι ανωτέρω Ακολουθίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 fm.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...