Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ἐκκλησία καί Φυσικό Περιβάλλον

Με λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις της Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσῶν, αφιερωμένες στον Όσιο Νικηφόρο τον Χίο και την θεολογική θεώρηση της Οικολογίας, θα διέλθει το διήμερο Σάββατον 9 και Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 στα Καρδάμυλα.

Το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 στις 22.00 θα τελεσθεί Αγρυπνία στο Ναό Αγίου Νικηφόρου Καρδαμύλων ενώ την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 στις 18.30 στην Ιερά Μονή Πέρα Παναγιάς Καρδαμύλων θα τελεσθεί η Παράκληση και στις 19.30 στην ενοριακή αίθουσα Αγίου Νικολάου Καρδαμύλων, εσπερίδα με θέμα : «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

Το πρόγραμμα της εσπερίδας θα περιλαμβάνει Δέηση υπέρ προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, χαιρετισμό από τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, Ομιλίες από τον κ. Κων/νο Σ. Βούκουνα, Μηχανολόγο Μch, πρώην υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Αγωγής Δ. Δ. Ε. Χίου, με θέμα: «Οικολογία και Εκκλησία», από την κ. Ευαγγελία Μελαχροινούδη, Θεολόγο, με θέμα: «Ακρασία και εγκράτεια. Το πρόβλημα και η λύση του για τον σύγχρονο άνθρωπο» και από τον κ. Πέτρο Τριπολίτη, μέλος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Χίου «ΟΜΙΚΡΟΝ», με θέμα: «Εθελοντισμός και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».
Από την υμνογραφία της Εκκλησίας θα αποδοθούν κατά την εκδήλωση, ο ύμνος των τριών παίδων και τροπάρια για τους Αγίους Άνθιμο και Νικηφόρο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...