Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Φθιώτιδος Νικόλαος: "Η κοινωνία μας σήμερα έχει στρέψει την πλάτη της στην πίστη"

Δυναμικό κήρυγμα και κάλεσμα για μαρτυρία πίστεως, από έναν Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος, που έχει μάθει να μη "χαϊδεύει" αυτιά και να λέει τα πράγματα με το όνομά τους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, προεστώς της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην Αγία Σοφία Ν.Ψυχικού, έκρουσε για μια ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου προς τους πιστούς, σχετικά με τα όσα ζοφερά προδιαγράφονται για την κοινωνία μας και την πατρίδα μας.

"Ερχόμαστε να καθιερώσουμε άθρησκα κράτη και δεν διαμαρτυρόμαστε καθόλου όταν έρχονται έξωθεν ή έσωθεν εντολές, για να καταργηθούν ιερά σύμβολά και ιεροί θεσμοί, να ισοπεδωθούν αξίες και ιδανικά. Και τραβώντας σιγά σιγά λίθους από το οικοδόμημα της Εκκλησίας, θα καταρεύσουμε. Η Εκκλησία βέβαια μένει εις τον αιώνα κατά την ρήση του Κυρίου, αλλά εμείς θα υποφέρουμε. Εμείς θα χάσουμε την γαλήνη και την ισορροπία μας άνευ πίστεως και άνευ της παρουσίας του Κυρίου μας."

Σε αλλό σημείο τόνισε "εσείς που είστε άνθρωποι της πρωτεύουσας, γνωρίζετε καλά τι κυοφορείται, τι ψηφίζεται, ποιοι αντιδρούν και τι ετοιμάζεται ακόμη για το μέλλον. Πρώτη η Ιεραρχία αισθάνεται μια ανησυχία για το τι θα συμβεί αύριο, διότι τα κράτη της Ευρώπης που απομάκρυναν τον Χριστιανισμό από το Σύνταγμά τους, θέλουν να μας αποχριστιανοποιήσουν εν ονόματι της αναπτύξεως και της οικονομικής ανάσας. Αυτά είναι τεχνάσματα των αθρήσκων ανθρώπων. Εμείς καυχώμεθα για τους Μάρτυρες της Εκκλησίας. Και αυτοί οι Μάρτυρες μας υποδεικνύουν τον τρόπο ζωής. Άραγε εμείς θα είμαστε δυνατοί και ικανοί, όταν μη γένοιτο έρθει εκείνη η ώρα του διωγμού των πιστών, να δώσουμε την μαρτυρία της πίστεως; Οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής και της Συρίας που θανατώνονται καθημερινά απο φανατικούς ισλαμιστές είναι νέοι μάρτυρες. Το κύμα του Αντιχρίστου επεκτείνεται. Η Ελλάδα είναι προπύργιο της Ορθοδοξίας. Η Ελλάδα είναι ακόμα ορθόδοξο κράτος, με την Εκκλησία να στέκει πολύ ψηλά και να θρέφει το λαό όχι μόνο σωματικά, αλλά κυρίως ψυχικά. "

Ο Σεβασμιώτατος Φθιώτιδος, προερχόμενος από μια επαρχία που έχει ποτιστεί με τα αίματα των ηρώων και των μαρτύρων, με πυραμίδα το μαρτύριο του Αθανασίου Διάκου, έκανε κάλεσμα στους πιστούς "Στην επαρχία τα πράγματα είναι διαφορετικά, όμως στις μεγαλουπόλεις κυριαρχεί η ισοπέδωση. Γι αυτό αδελφοί μου Στήκετε και κρατείτε τάς παραδόσεις. Τιμάτε τους Αγίους και την Εκκλησία. Η Αγία Σοφία γαλούχησε τις θυγατέρες της με πνεύμα με παιδεία και νουθεσία Κυρίου. Εύχομαι οι εορταζόμενες Αγίες να είναι παράδειγμα πίστεως, χριστιανικού χρέους και διαπαιδαγώγησης. Αν σήμερα μένει κάτι, αυτό είναι η Εκκλησία. Η Εκκλησία θα είναι πρωτοπόρος και στη νέα κρίση της πατρίδος μας".


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...