Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

20 Σεπτεμβρίου το Συνέδριο Στελεχών Nεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Συνέδριο των Στελεχών νεότητος (Κατηχητών και Κατηχητριών) της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει το Γραφείο Νεότητος, στις 20 Σεπτεμβρίου 2014, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα Αττικής. Θα συμμετάσχουν 100 περίπου Κατηχητές και Κατηχήτριες, προερχόμενοι από τις κατηχητικές συντροφιές των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το Συνέδριο αποβλέπει:

Α. στη γνωριμία, επικοινωνία, προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων των Στελεχών που διακονούν στις ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής και

Β. στην περαιτέρω εκπαίδευση και επιμόρφωση αυτών, στη συζήτηση και ανάλυση θεμάτων, που σχετίζονται άμεσα με την κατήχηση στη σύγχρονη εποχή.

Πατρικές συμβουλές και χαιρετισμό προς τα Στελέχη της κατηχήσεως θα απευθύνει, εκ μέρους του Μακ. Αρχιεπισκόπου μας Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρ. π. Συμεών Βολιώτης.

Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν: ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Ευάγγελος Μαρκαντώνης, Εκπαιδευτικός, με θέμα «Η προετοιμασία του Κατηχητικού μαθήματος» και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας – Εκπαιδευτικός, με θέμα «Οι γονείς των παιδιών που κατηχούμε σήμερα». Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση, αναφορά στα προβλήματα στη σύγχρονη κατήχηση, αναμένοντας προτάσεις και ιδέες.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση υποδειγματικών κατηχητικών μαθημάτων, από Κατηχητές στις βαθμίδες Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου, καθώς και αξιολόγηση των παρουσιάσεων από τους συμμετέχοντες.

Το πρωί του Σαββάτου θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ο Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο της Κατασκήνωσης.

Περισσότερες πληροφορίες:
Στο τηλ.: 213 0184431 (δ. Γαβριήλ Τριανταφυλλιά), στο e-mail: katixisi@neotita.gr ή στην ιστοσελίδαwww.neotita.gr



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...