Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Αγιασμός στα Φροντιστηριακά Μαθήματα (Κοινωνικό Φροντιστήριο) της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

Τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους τέλεσε την Δευτέρα 15/9 στις 19.00 ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στα Φροντιστηριακά Μαθήματα (Κοινωνικό Φροντιστήριο) της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
Ο Σεβασμιώτατος κατά την σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τον Θεό, εξήρε την επιτυχημένη προσπάθεια και επαίνεσε όλους τους συντελεστές της· τους κληρικούς και ιδιαίτερα τους πολυάριθμους
εθελοντές εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Επισήμανε μάλιστα την διάρκεια, την οργάνωση και την εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στα Φροντιστηριακά Μαθήματα. Τόνισε ακόμη ότι η ωφέλεια από το έργο αυτό είναι μεγαλύτερη και από τα γεύματα αγάπης και τις άλλες σπουδαίες φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος των Φροντιστηριακών Μαθημάτων Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών, παρουσίασε την πορεία και την πρόοδο τους σημειώνοντας ότι από τους 20 μαθητές της τελευταίας τάξης επέτυχαν σε Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές οι 14, ενώ για το παρόν σχολικό έτος ο συνολικός μαθητών των εγγεγραμμένων μαθητών αυξήθηκε στους 330 από του 270 του προηγουμένου έτους.

Τέλος τον λόγο έλαβε ένας από τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ απόφοιτος των φροντιστηρίων, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο θερμό περιβάλλον των Φροντιστηρίων και στο γνήσιο προσωπικό ενδιαφέρον των διδασκόντων για την πορεία κάθε μαθητή.

Στον Αγιασμό μετείχαν κληρικοί των Γιαννιτσών, πολυάριθμοι μαθητές και γονείς καθώς και οι εκπαιδευτικοί που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στα Φροντιστηριακά Μαθήματα.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...