Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Eπαναπατρισμός Ιεράς Εικόνας στην Ιερά Μονή Πετρίλου

Με βαθειά συγκίνηση και αισθήματα χαράς, φέρεται εις γνώσιν των ευλαβών προσκυνητών της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετριλίων, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ότι ολοκληρώθηκαν οι τυπικές διαδικασίες σχετικά με τον επαναπατρισμό και την επαναφορά της Δίζωνης Ιεράς Εικόνας της Γενέσεως και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και είχε κλαπεί το 2006 μαζί με άλλες 6 εικόνες.
Η Ιερά Εικόνα, έπειτα από συντονισμένες μεθοδικές προσπάθειες, λόγω της στενής και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας, της Ιντερπόλ, της Ελληνικής Πρεσβείας μας στο Λονδίνο, επέστρεψε στην Ελλάδα από την Αγγλία που βρέθηκε το 2012, έκτοτε φυλασσόταν στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών. Πλέον, έφτασε ο καιρός, να επιστρέψει στον φυσικό της χώρο, στην Ιερά Μονή Πετρίλου, την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου και ώρα 4.00 μ.μ..
Την Ιερά Εικόνα, θα υποδεχτεί επισήμως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, στην είσοδο της Ιεράς Μονής, όπου θα τη μεταφέρουν οι υπεύθυνοι της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Τρικάλων.
Θα ακολουθήσει στο Καθολικό της Μονής, Δοξολογία και Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...