Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Συνέδριο Στελεχών Νεότητας στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Το ετήσιο Συνέδριο Στελεχών Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το νέο Ιεραποστολικό έτος 2014-2015, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 4-5/10 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Στο Συνέδριο, που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητας της Τοπικής Εκκλησίας, θα συμμετάσχουν οι κατηχητές και οι κατηχήτριες που θα στελεχώσουν τις ενοριακές νεανικές συνάξεις, με σκοπό την επιμόρφωση και τον ανεφοδιασμό τους με γνώσεις, εμπειρίες και μεθοδικότητα, στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχή και καρποφόρο διακονία τους στο νευραλγικό τομέα της κατήχησης των νέων μας.

Η Τοπική μας Εκκλησία πρωτοπορεί και φέτος εκδίδοντας τρία νέα κατηχητικά βοηθήματα για τα παιδιά και δύο για τους κατηχητές, για τις δύο πρώτες βαθμίδες Κατήχησης, της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και τις τρεις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Το σημαντικό αυτό εκδοτικό εγχείρημα θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Στο Συνέδριο θα λειτουργήσουν έξι βιωματικά εργαστήρια - προσαρμοσμένα στα νέα Κατηχητικά βοηθήματα - στα οποία ειδικοί και έμπειροι εισηγητές θα παρουσιάσουν τα εξής θέματα:

1. Θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος στο Κατηχητικό
2. Τα μουσικά παιχνίδια πάνε Κατηχητικό
3. Μικρά χεράκια – μεγάλα έργα
4. Διαχείριση τάξης προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και σχέδιο εργασίας
5. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος
6. Βοηθώντας τον Κατηχητή

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ευλογήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Συνεδρίου δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...