Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Όσοι στο Χριστό βαφτιστήκατε, το Χριστό ντυθήκατε.


Όσοι στο Χριστό βαφτιστήκατε, το Χριστό ντυθήκατε.


Άρτος Ζωής "Έφαγαν πάντες και εχορτάσθησαν"

Το ότι ο Χριστός επιτελούσε θαύματα με τη δική τους ξεχωριστή σημασία το καθένα, φαίνεται από πλειάδα περιγραφών στο ευαγγέλιο.

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κρητικός

Εκοιμήθη σε ηλικία 93 ετών τα ξημερώματα ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κρητικός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.


Στιγμιότυπα από την εξόδιο ακολουθία του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Κρητικού, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καραβά (video)

Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 χοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Τον επικήδειο εκφώνησε εκ μέρους των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ο Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος.
Μίλησαν και οι: Πρωτ. Βασίλειος Τσιμούρης, Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καραβά, κ. Γεώργιος Ευαγγέλου εκ μέρους του ιεραποστολικού σωματείου ΧΑΕΕ ΧΟΝ Πειραιώς και ο κατά σάρκα υιός του μακαριστού Αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού.


π. Γεώργιος Κρητικός (19.5.2015)

Ὁ ἁπλός ἱερέας μίας ἁπλής ἐνορίας σέ μία ἁπλή συνοικία.


Ο π. Γεώργιος Κρητικός με τα μάτια ενός παιδιού…

Είχα την ευλογία, οι γονείς μου να με συνδέσουν από την παιδική μου ηλικία με Ιερέα Πνευματικό. Τον μακαριστό πλέον π.Γεώργιο Κρητικό.

Για τον π. Γεώργιο Κρητικό, μαρτυρίες μοναδικές!

Το τρομερό και μοναδικό γεγονός της αγαπητικής του προσφοράς, ήταν ότι ερχόταν κοντά μας, στο σπίτι μας και τις μέρες των ονομαστικών μας εορτών και επιπλέον στις μεγάλες γιορτινές μέρες του χρόνου, όπως π.χ. τα Χριστούγεννα!


Η καταπακτή (διήγημα)

Ὅ,τι ἀνεπιθύμητο τό συσσώρευε στήν καταπακτή. Ἡ καταπακτή ἦταν θεοσκότεινη.

Ἡ εἰσβολή τοῦ 1974

Ὁ Ἑλληνισμός τῆς Κύπρου θρηνεῖ! Ἡ ἁγιασμένη γῆ μας, τό νησί τῶν ἡρώων και ἁγίων defacto διχοτομεῖται. Τό 37% τῆς βόρειας γῆς μας τουρκοπατεῖται καί λεηλατεῖται.

Εόρτασε η Νότια Αυστραλία τον ένδοξο Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη.

Ξανάνθισαν ζωές στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, κατά την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 25η... φορά.

Οι εθελοντές επισκέφθηκαν και τα σχολεία «Αγία Σοφία» και «Άγιος Νικήτας» της Ιεράς Μητροπόλεως στο Μεδάν, πραγματοποίησαν παρουσιάσεις και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές.

Ο ιερέας και εθελοντής αρχιπυροσβέστης π. Ιωάννης Μητροσύλης, από την Μητρόπολη Αργολίδος.

Για να μπορέσουν τα παιδιά μας να γίνουν ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί, είμαστε εμείς υπεύθυνοι να τα διδάξουμε πώς να προσεύχονται.

Σήμερα αν πεις σε έναν ορθόδοξο χριστιανό πως πρέπει να δίνει χρήματα για την ενορία του και το έργο της Εκκλησίας, θα ακούσεις τα εξ αμάξης...

Στο θεανδρικό πρόσωπο του Χριστού οι άνθρωποι είδαμε το απρόσιτο φως της Θεότητας (“εγώ ειμί το φως του κόσμου”) και λάβαμε “το φως της ζωής”.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος σε συνομιλία του με τον Πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθηνών Καθηγητή Αχιλλέα Χαλδαιάκη αναπτύσσει το θέμα του προσευχητικού χαρακτήρα της Θεολογία και της σχέσης του με την Ψαλτική Τέχνη, τονίζοντας τη συμβολή της Θεολογικής Σχολής Χάλκης στους δύο ως άνω τομείς.

Ο Υμνογράφος Χαράλαμπος Μπούσιας σε συνέντευξή του στην Πεμπτουσία καταθέτει την εμπειρία του από την επίσκεψη του στο Έσσεξ και τη γνωριμία του με τον Γέροντα Σωφρόνιο.

“Χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται”, έμπρακτη μετάνοια δεν υπήρξε, αποφασιστικότητα για αλλαγή πορείας ούτε ίχνος, δημιουργική αυτοκριτική με παραγωγικούς συλλογισμούς πουθενά.

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου ολοκλήρωσε την πορεία της η πρώτη ομάδα της 4ης αποστολής μας στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας, και με την ευλογία του Θεού γύρισε στην Ελλάδα.

Η οικονομική κρίση προκαλεί σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα ιδιαίτερα στους νέους, που η ανεργία ξεπερνά σήμερα το 50%, έναντι του 25,5% που ήταν το 2007.

Ο Θεός βλέπει τον δρόμο και το τέρμα του. Εμείς βλέπουμε το σήμερα, το σημείο όπου βρισκόμαστε και ζητούμε να προχωρήσουμε λίγο πιο πέρα.

Ἡ Θεία Λειτουργία εἶναι ἡ ἱερή σύναξη τῶν πιστῶν γιά νά γίνουν «Ἐκκλησία».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...