Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ονομαστήρια Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου

Με την ευκαιρία των σημερινών ονομαστηρίων του, η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος προέστη το πρωί του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας.
Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος δέχθηκε, στο Μεγάλο Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, τις ευχές των επισήμων και του λαού.

Το μεσημέρι επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και συγχάρηκε το Μακαριώτατο, για την εορτή του, και η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας. Ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας μετέφερε στον Μακαριώτατο δύο βιβλία τα οποία του έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Σλοβακίας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Μπρατισλάβα. Ο Πρόεδρος ακολούθως παρακάθησε στο γεύμα που παρέθεσε ο Μακαριώτατος.

Στο γεύμα παρακάθησαν, επίσης, ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ελλάδος, ο Έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ.ά.

Το Μακαριώτατο συγχάρηκαν, επίσης, οι Μακαριώτατοι Προκαθήμενοι των άλλων Εκκλησιών, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του τόπου και πλήθος Αρχιερέων από τις κατά τόπους Εκκλησίες, ενώ πλήθος συγχαρητηρίων τηλεγραφημάτων, μηνυμάτων και επιστολών τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό, συνεχίζουν να φθάνουν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...