Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Η αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου

Την 26η Δεκεμβρίου 2010, ημέρα Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων Ιωσήφ του μνήστορος, Δαυΐδ του προφητάνακτος και Ιακώβου του Aδελφοθέου.
Συνηθίζεται στη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου να τελείται η αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία, που κατά την παράδοση συνέγραψε ο ίδιος. Κι᾿ εφέτος στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων θα τελέσει την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ιδιάζουσα Λειτουργική ευκαιρία όπου οι πιστοί θα μεταφερθούν νοητά στην αίγλη, την μεγαλοπρέπεια και ταυτόχρονα στιβαρή απλότητα της αρχαίας Εκκλησίας.

Παρακαλούνται οι φιλακόλουθοι πιστοί όπως παρευρεθούν και συμμετάσχουν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου κατά την 26η Δεκεμβρίου 2010 στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο ώστε να τιμήσουν τους Αγίους Ιωσήφ, Δαυΐδ και Ιάκωβο που εορτάζουν αλλά και να αγιασθούν προσωπικά.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...