Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Η "επιστροφή" του Αγίου Διονυσίου του Σοφού στη Δημητσάνα

newsdesk Amen.gr - Φωτογραφίες του Κώστα Λάμπρου
Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης οι κάτοικοι της Δημητσάνας υποδέχθηκαν το Σάββατο τμήμα των ιερών λειψάνων του Αγίου Διονυσίου του Σοφού. Τα ιερά λείψανα μετέφερε στην ιστορική πόλη ο Μητροπολίτης
Δράμας Παύλος ύστερα από παράκληση του μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία. Εκατοντάδες πιστών, με ευλάβεια και εμφανώς συγκινημένοι, συνόδευσαν τα ιερά λείψανα του Αγίου συντοπίτη τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο Μητροπολίτης Δράμας όσο και ο επιχώριος Μητροπολίτης Γόρτυνος σημείωσαν στις ομιλίες τους ότι ο Άγιος Διονύσιος επέστρεψε και σωματικά στη γενέτειρα του μετά από 600 χρόνια.

Στην τελετή υποδοχής παραβρεθήκαν οι μητροπολίτες, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Καισαριανής Δανιήλ, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, και ο επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος ενώ την οργάνωση και τον συντονισμό είχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως π.Ιάκωβος Κανάκης.

Την Κυριακή ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας εόρτασε τα ονομαστήρια του και δέχθηκε τις θερμές ευχές Ιεραρχών, κλήρου και λαού.









amen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...