Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Οι κάτοικοι και οι φίλοι της Μονής Γοργοεπηκόου  Νεστάνης Μαντινείας, γιόρτασαν την εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου

Με αρμόζουσα Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια οι κάτοικοι και οι φίλοι της Μονής Γοργοεπηκόου Νεστάνης Μαντινείας, γιόρτασαν την εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και την πρωτομαγιά, η οποία μεταφέρθηκε λόγω του Πάσχα την Τρίτη της Διακαινησίμου, στον Αγιασμένο Τόπο και το μαγευτικό περιβάλλον του Μετοχίου του Αγίου Αθανασίου, της Μονής Γοργοεπηκόου Νεστάνης Μαντινείας.

Το Ιερό Μετόχιο αυτό βρίσκετε στις ρίζες του βουνού το οποίο εδώ και χίλια χρόνια φιλοξενεί την Ιερά Μονή και ονομάζετε Γουλάς.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποίο τέλεσε ο Αιδ. Πρεσβύτερος π. Ιωάννης Σουρλίγγας, Πρόεδρος της Δ / Επιτροπής της Ιεράς Μονής Γοργοεπηκόου Νεστάνης Μαντινείας, ο οποίος ομίλησε στους εκκλησιαζομένους και ευχήθηκε Υγεία και Ευλογία του Αναστάντος Κυρίου, ευχαριστώντας παραλλήλως όλους όσους εργάστηκαν για την ανάπλαση του χώρου του Μετοχίου της Μονής.



Πλήθος κόσμου και τοπικών Αρχόντων από νωρίς το πρωί βρέθηκε στον ριζικά ανακαινισμένο περιβάλλοντα χώρο του Μετοχίου, ο οποίος ομοίαζε με πραγματικό παράδεισο.

Οι εργασίες αναπλάσεως που εκτελέστηκαν επιτυχώς από τους φίλους του Μετοχίου ( κάτοικοι χωριού Νεστάνης που έχουν υπό την προστασία τους τον Άγιο Αθανάσιου σε συνεργασία με την Μονή ) είχαν την στήριξη ευσεβών Χριστιανών εκ της Νεστάνης, της γύρω περιοχής, της Ιεράς Μονής αλλά και των τοπικών αρχόντων του χωριού και του Δήμου Τριπόλεως.


Η οργάνωση της εορτής ήταν άνω των προσδοκιών των παρευρισκομένων ενώ παραδοσιακά εδέσματα προσφέρθηκαν προς όλους τους συμμετέχοντας και το κέφι από την παραδοσιακή μουσική και το κλαρίνο δεν άργησε να ξεσηκώσει πάντας.

Ευχόμαστε προς όλους ο Άγιος Αθανάσιος να σκέπη πάντας και να υπάρχει υγεία έτσι ώστε του χρόνου να αξιωθούμε να είμαστε πάλι σε αυτό τον ευλογημένο χώρο.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...