Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Σύναξη Πρεσβυτερών στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Η ανάγκη επικοινωνίας του Επισκόπου με τις πρεσβυτέρες των κληρικών του και των πρεσβυτερών μεταξύ τους αλλά και η επιβεβλημένη κατάρτισή τους σε θέματα που αφορούν την ποιμαντική
διακονία του κληρικού συζύγου τους, έκανε θεσμό πλέον την κατ΄ έτος «Σύναξη πρεσβυτερών» της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, που φέτος πραγματοποήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου, το Σάββατο, 1 Ιουνίου ε.ε.




Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον αγιασμό της πρωτομηνιάς που ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ακολούθησαν εισήγηση της Πρεσβυτέρας Ασημ Δανάκη με θέμα «Αλληλογνωριμία Πρεσβυτερών», εισήγηση της Πρεσβυτέρας Μαρ. Καρπαθάκη με θέμα «Η συμβολή της Πρεσβυτέρας στη λειτουργική ζωή της ενορίας» και εισήγηση του Αρχιμ. Αν. Αϊντινίδη με θέμα «Θεολογική και αισθητική προσέγγιση της εικόνος της Αναλήψεως».

Χαιρετίζοντας τη Σύναξη Πρεσβυτερών ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ευθύνη που έχουν να συμπαρίστανται στον ιερέα συζυγό τους στο δύσκολο ποιμαντικό του έργο και τους υπέμνησε ότι πρέπει να είναι πρότυπα χριστιανής συζύγου και μητέρας. Μετά τον επικοδομητικό διάλογο προσφέρθηκε γεύμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον αγιασμό της πρωτομηνιάς που ευλόγησε ο Σεβασμιώτατ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...