Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου


Την Κυριακή 3η Οκτωβρίου ε.ε., ημέρα κατὰ την οποία η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος γιορτάζει τα ονομαστήριά του.
Το βράδυ του Σαββάτου 2α Οκτωβρίου ε.ε. και ώρα 19.00’ στον Ιερὸ Καθεδρικὸ Ναὸ του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο θα τεθοῦν σε προσκύνηση τα Λείψανα του Αγίου Διονυσίου που φυλάσονται στην Ι. Μητρόπολη και θα τελεσθεί πολυαρχιερατικὸς Μέγας Εσπερινὸς. 

Την Κυριακή 3η Οκτωβρίου ε.ε. στον ίδιο Ι. Ναὸ και ώρα 7.00’ – 10.30’ π.μ. θα ψαλεί Όρθρος και πολυαρχιερατικὴ Θ. Λειτουργία στην οποία θα συμμετάσχουν περί τους 15 Αρχιερείς, οι οποίοι τιμητικά θα πλαισιώσουν τον εορτάζοντα Μητροπολίτη.
Μετὰ το τέλος των Ι. Ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος θα δεχθεί με πολλή χαρά τις εόρτιες ευχές των Αρχών και του Ποιμνίου του στον Ι. Ναὸ του Αποστόλου Παύλου, λόγω ελλείψεως χώρου στό Επισκοπείο, όπου προσωρινώς στεγάζεται η Ιερά Μητρόπολη.
Παρακαλούνται οι Χριστιανοί μας όπως με την συμμετοχὴ τους στις παραπάνω εορταστικές Λατρευτικές Ἐκδηλώσεις τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και βεβαίως ευχηθούν στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, ο οποίος ας σημειωθεί εφέτος συμπληρώνει 4 χρόνια γόνιμης Αρχιερατείας στην Κόρινθο.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...