ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΛΑΦΟ
ΥΛΙΚΑ για 4-6 ατομα
1 φλιτζανι ελαιολαδο,2 πιπεριες πρασινες σε κυβακια, 4-5 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες, 3-4 ωριμες ντοματες πολτοποιημενες,
500 γρ.ρυζι κατά προτιμηση καρολινα η ρυζι σπυρωτο, αλατι-πιπερι, 1\2 φλιτζανι μαιντανο ψιλοκομμενο. 1\2 φλιτζανι δυοσμο φρεσκο ψιλοκομμενο η 1\2 κουτ.του γλυκου ξερο.
500 γρ.ρυζι κατά προτιμηση καρολινα η ρυζι σπυρωτο, αλατι-πιπερι, 1\2 φλιτζανι μαιντανο ψιλοκομμενο. 1\2 φλιτζανι δυοσμο φρεσκο ψιλοκομμενο η 1\2 κουτ.του γλυκου ξερο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σοταρουμε τις πιπεριες.Μολις μαραθουν προσθετουμε το σκορδο και συνεχιζουμε το σοταρισμα για 1-2 λεπτα.Προσθετουμε την ντοματα και την αφηνουμε να ψηθει για 5 λεπτα.Στη συνεχεια προσθετουμε νερο (η αναλογια είναι 1 φλιτζ.ρυζι προς 2 1\2 φλιτζ.νερο) και μολις κοχλασει ριχνουμε το ρυζι και αλατοπιπερωνουμε.Ανακατευουμε και σκεπαζουμε την κατσαρολα.
Αφηνουμε να βρασει σε χαμηλη φωτια για 15 λεπτα μεχρι να χυλωσει
Κατεβαζουμε από τη φωτια προσθετουμε τα μυρωδικα και ανακατευουμε απαλα με μια ξυλινη κουταλα.Σκεπαζουμε την κατσαρολα με μια πετσετα κουζινας για 5 λεπτα για να σταθει το ντοματοπιλαφο και σερβιρουμε.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Ρ\Σ ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ «ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ»
Επιμελεια: Φοιβη Κωνσταντελλου.