Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο σύγχρονος Γιατρός των φτωχών

Είναι ο 39χρονος πνευμονολόγος Νικόλαος Κουτσομήτρος που μένει στο Αγρίνιο και από το 2009 μια φορά τον μήνα πηγαίνει στα γύρω από το Αγρίνιο χωριά και εξετάζει δωρεάν τους ασθενείς. Την πρώτη φορά που πήγε στο χωριό οι κάτοικοι ήταν πολύ διστακτικοί, όμως όταν είδαν ότι η εξέταση ήταν δωρεάν, το νέο διαδόθηκε σαν αστραπή στα χωριά Καινούργιο, Γαβαλού Αγγελόκαστρο κ.α. και από τότε όταν πηγαίνει κάθε φορά σε διαφορετικό χωριό οι κάτοικοι τον περιμένουν με χαρά. Η αγάπη που λαμβάνει είναι ανεκτίμητη δηλώνει ο ίδιος, ενώ συμπληρώνει γελώντας, έχω και τα τυχερά μου καμιά πίτα και κανένα φρέσκο αυγό για το παιδί μου.

Ο γιατρός είναι παντρεμένος με συνάδελφό του γιατρό και έχουν ένα 7χρονο γιο τον Νικηφόρο στον οποίο λέω πάντα αυτό που μου έμαθαν οι γονείς μου: ότι στα δύσκολα όλοι πρέπει να βοηθάμε.

Ένα αξέχαστο περιστατικό ήταν όταν έπεισε ένα φανατικό καπνιστή 45 ετών να κάνει ακτινογραφία και ευτυχώς βρέθηκε καρκίνος στο πρώτο στάδιο και από τότε ο ασθενής τον ονομάζει σωτήρα του. Τέλος δεν θα ξεχάσει όταν επισκέφθηκε μια φτωχή οικογένεια σε ένα άθλιο σπίτι που ο πατέρας είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και η μητέρα έλειπε συνεχώς δουλεύοντας για να θρέψει τα 5 παιδιά της. Εξέτασε τα παιδιά και είχαν άσθμα, αρνήθηκε όμως να πάρει τα χρήματα που του έδωσε η γυναίκα και αφού έδωσε τις σοκολάτες που είχε μαζί του στα παιδιά έφυγε σχεδόν κλαίγοντας.

Πηγή εδώ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...