Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αρχή της Σαρακοστής στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Την Κυριακή της Τυρινής 2 Μαρτίου 2014 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς τους πιστούς και με αφορμή το περιεχόμενο της Ευαγγελικής περικοπής της ημέρας, τόνισε ότι όλος ο ασκητικός αγώνας κατά την Σαρακοστή (νηστεία, προσευχή κ.λπ.) στοχεύει στην καλλιέργεια της ταπείνωσης ενώπιον του Θεού και της τελικής συνάντησης μαζί Του στην Ανάσταση.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος, πλαισιωμένος από τον Ιερό Κλήρο της Πόλεως Χαλκίδος και τον ευσεβή Λαό, ο οποίος κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, χοροστάτησε στον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό της Συγγνώμης και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς σε παραδείγματα μετανοίας, προτρέποντας όλους να τα ακολουθήσουν. Στο τέλος του Εσπερινού ανέγνωσε την συγχωρητική ευχή προς όλους και παρεκάλεσε και όλους να τον συγχωρέσουν και αμέσως μετά αντηλλάγη μεταξύ Επισκόπου, Ιερού Κλήρου και ευσεβούς Λαού ο ασπασμός της συγγνώμης.
Την Καθαρά Δευτέρα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...