Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

40νθήμερο Μνημόσυνο τους ιερέως Ευστρατίου Ζακάκη

Το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κανήθου Χαλκίδος, έλαβε χώρα του τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως της Ενορίας Πρωτοπρεσβυτέρου Ευστρατίου Ζακάκη, επί πολλά έτη υπηρετήσαντος ως εφημερίου του Ναού και συντελέσαντος τα μέγιστα στην ανέγερσή του.
Στον Όρθρο της ημέρας χοροστάτησε και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, προσκεκλημένος του συλλειτουργούντος Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, λόγω του πνευματικού συνδέσμου τον οποίον έχει με τον υιό του μακαριστού Ιερέως κ. Ηλία Ζακάκη, ο οποίος υπηρετεί ως αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στην Σπάρτη.
Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος άγιος Σπάρτης αναφέρθηκε, με γλαφυρότητα και ωραία παραδείγματα, στο θεμελιώδες γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού και της αληθινής ζωήξς την οποία φέρνει για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.
Πριν την τέλεση του ιερού Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον άγιο Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο για την παρουσία του στην Ιερά μας Μητρόπολη και τον παρεκάλεσε να μνημονεύει τον Ιερό Κήρο και τον ευσεβή Λαό της.
Μετά το Μνημόσυνο, οι δύο Αρχιερείς μετέβησαν στο Κοιμητήριο της Πόλεώς μας, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος τέλεσε Τρισάγιον επί του Τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄, τόν οποίο από την παιδική του ηλικία γνώρισε, ως Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...