Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Παρουσίαση βιβλίου αφιερωμένο στο Μητροπολίτη Δημητριάδος

Με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «ΙΩΛΚΟΣ» και του συλλόγου «Μάγνητες τυφλοί» παρουσιάζεται το βιβλίο «Μάξιμος ή ουδέποτε εκπίπτει» του Νίκου Βαραλή, που εκδόθηκε πρόσφατα.
Τα δύο πρώτα του βιβλία ήταν «Ο φύλακας και οι τρείς δοκιμές» από τις εκδόσεις Ενδυμίων και «Τρείς επι Τύμβου από τις εκδόσεις Καστανιώτη με σχέδια του Μιχάλη Βαμβακάρη. Όπως ο ίδιος έχει πει « αυτό το τρίτο βιβλίο αποτελεί το τελευταίο μιας τριλογίας που άνοιξε με τον «Φύλακα». Και τα τρία βιβλία δεν πρόκειται για συλλογές αλλά για αυτόνομα ποιητικά έργα.

Αν στο πρώτο η διαπραγμάτευση αφορούσε τον έρωτα και την ελευθερία – αυτονομία του ανθρώπου, αν στο δεύτερο επιχειρήθηκε μια διαπραγμάτευση του εμποδίου των σχέσεων που είναι ο εγωισμός που αναπτύσσει σε διάφορες πτυχές ο άνθρωπος στο τρίτο κύριο θέμα είναι αυτό το θέμα του θανάτου. Στο τρίτο έργο η πολυδιάσπαση βρίσκει κοινό σημείο έκφρασης το πρόσωπο του Μαξίμου, που παρηχεί σκέψεις του Αγίου Μαξίμου του ομολογητή.» Η κατάληξη του έργου φαίνεται αισιόδοξη καθώς με το τελευταίο ποίημα διαφαίνεται μια έξοδος σε ένα διαφοροποιημένο κόσμο με την οικειοθελή απάρνηση του κάθε προσωπείου.

Πρόκειται για ένα συλλεκτικό έργο 80 σελίδων περίπου που εκδόθηκε σε 200 αντίτυπα. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 15 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού στις 8 το βράδυ. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος υπήρξε σύμβουλος των Υπουργών Παιδείας Α.Τρίτση, Δ.Φατούρου, Γ.Παπανδρέου, Γ.Αρσένη, Π.Ευθυμίου και Ειδικός Γραμματέας Σπουδών Επιμόρφωσης και Καινοτομιών του Υπουργείου Παιδείας. Συνεργάτης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»(1985-2011) . ΄Εχει δημοσιεύσει 2 βιβλία:1.Η πολιτική των επισκόπων στην Τουρκοκρατία (εξαντλημένο) και 2. Το νεύμα και το πνεύμα της εξουσίας (συλλογή άρθρων-εξαντλημένο).

Η µεσόφωνος ΣΟΦΙΑ ΚΑΓΙΑ και η ΑΝΙΤΑ ΛΕΦΑΚΗ στο πιάνο θα πλαισιώσουν µουσικά τη βραδιά.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο . Νίκος Τσούκας πρ. κοινοτάρχης Μακρινίτσας.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, που σε αυτόν αφιερώνεται το βιβλίο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...