Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Μητρόπολη Γλυφάδας

Την Κυριακή του Πάσχα 20 Aπριλίου 2014, στις 7.00 μ.μ., στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου και τη συμμετοχή όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας μας και σε κλίμα Λαμπροφόρο και Αναστάσιμο.

Ο Σεβασμιώτατος και όλοι οι Ιερείς της Μητροπόλεως ενδύθηκαν τα άμφιά τους στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού και ακολούθως εν πομπή κατευθύνθηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, όπου περίμεναν εκατοντάδες πιστοί, από όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεως για να συμμετέχουν στον Εσπερινό της Αγάπης.

Το Ευαγγέλιο της Αγάπης αναγνώσθηκε στις εξής γλώσσες : Ελληνική, Τουρκική, Γαλλική, Αγγλική, Λατινική, Ρουμανική, Αλβανική, από αντίστοιχους Ιερείς, γνώστες των γλωσσών αυτών, καθώς επίσης και στην Ομηρική διάλεκτο, από χορωδία.

Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος, ανέγνωσε από τον Άμβωνα, το Πασχάλιο Μήνυμα του Ποιμενάρχου μας, για το έτος 2014.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε τον πασχαλινό χαιρετισμό με όλους το «Χριστός Ανέστη» και μοίρασε τα πασχαλινά αυγά και από ένα εικονάκι της Αναστάσεως Του Κυρίου μας, σε κληρικούς και λαϊκούς.
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...