Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

To απότμημα της τιμίας κάρας του Οσίου Βαρβάρου στο χωριό Τρύφο της Αιτωλοακαρνανίας

Πριν από ένα , περίπου, χρόνο η τοπική Εκκλησία της Κερκύρας και ειδικά το προάστιο αυτής, Ποταμός, είχε την μεγάλη ευλογία να δεχθεί απότμημα της τιμίας κάρας του Οσίου Πατρός ΒΑΡΒΑΡΟΥ του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου, προερχόμενο εκ της πόλεως Vondjan της σημερινής Κροατίας.
Αυτή η ευλογία και τιμή, μετά από αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου μεταφέρθηκε για ένα τριήμερο στο χωριό Τρύφο της Αιτωλοακαρνανίας, οπου και ο τόπος που ασκήτεψε, αγωνίσθηκε, κοιμήθηκε και ετάφη ο Άγιος ΒΑΡΒΑΡΟΣ.

Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε από τετραμελή αντιπροσωπεία της Ενορίας Ποταμού με επικεφαλής τον προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίου Βαρβάρου Ποταμού Κερκύρας, πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Πετράκη.

Η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου εγένετο στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τρύφου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, τον ιερό κλήρο, τις αρχές του τόπου και παρουσία εκατοντάδων πιστών.
Το επίκεντρο της όλης πανηγύρεως υπήρξε ο ορεινός τόπος, οπου βρίσκεται ο κενός τάφος του αγίου. Στον χώρο αυτό την 23η Ιουνίου τελέσθηκε υπαίθρια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του οικείου Επισκόπου.

Το ιερό λείψανο αναχώρησε για τον Ποταμό Κερκύρας την Δευτέρα 23 Ιουνίου, στις 20:00 μετά από την τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...