Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Λατρευτικές Εκδηλώσεις Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Πειραιώς

Με θρησκευτική κατάνυξη και εκκλησιαστική τάξη, τελέστηκε μεγαλοπρεπώς και φέτος, η Ιερά Πανήγυρις του ιστορικού Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Πειραιώς ,το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου 2010.
Μία από τις μεγαλύτερες εορτές της πόλεως του Πειραιώς, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, απ’ όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, που ευσεβώς προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία  και τη χάρη Της.
(Ακολουθεί και φωτογραφικό υλικό).

Το εσπέρας της εορτής, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου, κ.κ. Σεραφείμ, και πλειάδας ιερέων από το σύνολο των ενοριών της Μητροπόλεώς μας. Προ της  περιφοράς, ομίλησε καταλλήλως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προς το εκκλησίασμα.
 Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής του 5ου δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Πειραιά, όπου είναι έντονο το Μανιάτικο στοιχείο, αλλά και η παρουσία συμπολιτών μας από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως οι Κιμώλιοι κ.α.
Κατά τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, παιάνιζαν  η φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, και η μουσική μπάντα του Λιμενικού Σώματος, ενώ ένοπλο τιμητικό άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, πλαισίωνε την Ιερά Εικόνα.
Παρευρέθησαν πολυπληθείς αντιπροσωπείες των σχολείων της περιοχής  μας, όλων των βαθμίδων (δημοτικά-γυμνάσια-λύκεια), με τη συνοδεία εκπαιδευτικών και γονέων, επιβεβαιώνοντας, για μια ακόμα φορά, την καλή συνεργασία που έχει η τοπική μας εκκλησία με την εκπαιδευτική  κοινότητα.
Επίσης, συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό/τμήμα Πειραιώς, από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πειραιά), αντιπροσωπεία νέων από το Σύνδεσμο των Απανταχού Κιμωλίων (Παναγία η Οδηγήτρια), αντιπροσωπείες από τα κατηχητικά σχολεία και τις νεανικές ενοριακές συντροφιές του τομέα νεότητας του  Ι. Ναού μας.
Εκτός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας , παρευρέθη ο Πρωτοσυγκελεύων της Μητροπόλεώς μας και  Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης, π. Νήφωνας Καπογιάννης και ο Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης, π. Ιερόθεος Αργύρης, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας.
Παρευρέθησαν στις ακολουθίες και οι Βουλευτές Α΄ Πειραιώς του ΠΑΣΟΚ: κ.κ.  Δημήτρης Καρύδης και Μανώλης Μπεντενιώτης. Από τη ΝΔ,  ο Βουλευτής Α΄Πειραιώς και Υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος,  ο πρώην βουλευτής, κ. Παναγιώτης Μελάς και ο βουλευτής Β΄ Πειραιώς της ΝΔ, κ. Αναστάσιος Νεράντζης. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Νομάρχης Πειραιώς και Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιώς, κ. Γιάννης Μίχας, οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Πειραιώς,  κ.κ. Πέτρος Μαντούβαλος, Αντώνης Καλογερόγιαννης και Λουκάς Τζανής (Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας), ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Π.Σ.,  Πύραρχος,  κ. Νικόλαος Κουβέλης, η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Ρουμπίνη Ανδριοπούλου και λοιποί  Νομαρχιακοί Σύμβουλοι. Ο Αντιδήμαρχος Πειραιώς,  κ. Στέλιος Γαϊτανάρος,  ο Πρόεδρος του Ε΄ Διαμερίσματος, κ. Σπύρος Παούρης  και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Γιάννης Υδραίος , Λεωνίδας Κούβαρης, Τάσος Κάρλες, Δημήτρης Παρασκευόπουλος και Γιώργος Δαβάκης, ο πρώην Γ. Γ. της Περιφερείας  Δυτ.  Ελλάδος και υποψήφιος  Αντιπεριφεριάρχης Αττικής, κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας των Κιμωλίων, κ. Γιάννης Βεντούρης και κα Λογοθέτη Μαρία και η Πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ  στη Β΄ Πειραιώς,  κ. Τζένη Γεωργαντζέλη.  Εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων του Πειραιώς.
Ανήμερα της εορτής της Αγίας Σοφίας,  στις 17 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.κ. Σεραφείμ.
Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τους συνεφημερίους, αιδεσιμολογιωτάτους Πρωτοπρεσβυτέρους, π. Νικόλαο Πατσουράκη, π. Ανδρέα Τριλίβα και  τον Πρεσβύτερο, π. Θωμά Φάνη, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβούλιου, τις κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος, της Ερανικής Επιτροπής, το προσωπικό του Ι. Ναού, τους ενορίτες μας και τις εθελόντριες, που για πολλές ημέρες βοήθησαν στον εσωτερικό και εξωτερικό ευπρεπισμό του Ι. Ναού μας. Προς τον Τελετάρχη μας με το επιτελείο του, για την άψογη διοργάνωση της περιφοράς της Ιεράς εικόνος,  προς τον κ. Αντώνιο Φελούρη, ιδιοκτήτη του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ΕλλάδαTV, που εκπέμπει  στη ΝΑ Πελοπόννησο, τη Μάνη και τα Κύθηρα, για την κάλυψη των λατρευτικών εκδηλώσεων, τον έγκριτο εκκλησιαστικό συντάκτη,  κ. Σωτήρη Τζούμα, για την ιδιαίτερη αναφορά του στο διήμερο εορτασμό μας, την ΕΛ.ΑΣ. και την τροχαία, για τα επιπρόσθετα μέτρα που έλαβαν, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, τις αντιπροσωπείες του Π.Σ. και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, που υποβάσταζαν την Ιερά  Εικόνα μας κατά τη λιτάνευση και, κυρίως, προς  τον ευσεβή λαό μας και ιδιαιτέρως τη νεολαία μας, που κατέκλυσε το Ι.Ν. και τις πέριξ οδούς.
 Εύχομαι ο Άγιος Θεός, δια πρεσβειών της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης , να χαρίζει δύναμη, υγεία και μακροημέρευση στο λαό μας!

Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, π. Χρυσόστομος Βάρκας








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...